Är du beredd på den stora pandemi?

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Många har redan dött i den nya pandemi. Det kan vara svårt att skydda sin nära mot en helt ny typ av sjukdom som coronavirus innebär. Det finns faktiskt flera viktiga saker som du kan göra redan nu!

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Ester-C ger bäst resultat. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Det finns virus som överlever handspriten. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
Då kan bakterierna slå till. Alla de virus som handspriten inte rår på är kvar på händerna, som du kanske tvättade för att äta något. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Längre tids användning av handsprit kan torka ut händerna och skapa sår. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Många uppskattar även en bakteriedödande handtvätt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Sök inte kontakt med andra människor just nu

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Smittstopp urvalet info Det har vi sett från andra delar av världen.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Viruset kan föras vidare via varor.

Försök att inte handla varje dag!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

När du går och handlar är det också klokt att bära handskar. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.