Har du läst på om smitta och influensa symtom?

Det kanske inte är så lätt att veta om det är influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Hosta är ett vanligt tecken på influensa symtom. Du kan även känna dig illamående.

handdesinfektion

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Smitta kan drabba oss på olika sätt och ge olika symtom. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Då ville många ha ett virusskydd.

Undvik att drabbas av smitta

Att några gram C-vitamin varje dag för immunförsvarets skull. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Då heter det askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Om du redan upplever influensa symtom kanske du har smittats med coronavirus. Det är inte så kul om du behöver intensivvård.

Smitta kan lätt göra att du får influensa symtom. Så gör du! Lättare kan det inte vara. Köa inte för att köpa handsprit. Handsprit mot virus och bakterier är inte ditt första val!

Då är det bättre med handtvätt

Prova gärna att använda en antibakteriell handtvål. Tvål och vatten är minst lika bra som handdesinfektion. Ibland till och med avsevärt mycket bättre.

Om du använder tvålen rätt så har du ett bra skydd. Det är viktigt att du följer tvättrutinerna. Sedan kan du skölja händerna. Viruset har ingen chans.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Ofta har man att handsprit ska vara så bra. Så är det inte. Det viktigaste är att viruset dör. Samtidigt måste du förstå att många smittor överförs direkt via luften. Rena händer är bra men inte allt.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. desinfektor Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Bra hygien börjar med tvål och vatten. Du ska inte tro att handsprit skyddar mot smitta.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Tänk på att andra kan ha influensa symtom. Det gäller alla. Många använder ytdesinfektion för att få rent hemma.

Sprayen är bakteriedödande och fungerar på de flesta ytor. Oftast är det lika viktigt som tvål. En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.