Kan jag använda handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Många är rädda just nu. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Det är viktigt med handdesinfektion

Något som är viktigt att poängtera vad gäller coronaviruset är att det här är en smitta som kan passera från en person till en annan trots att ingen visar sjukdomssymtom. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Då måste vi vara extra noggrann med handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

Har du koll på alla varianter av handdesinfektionsmedel?

Handspriten är oftast otillräcklig som desinfektionsmedel. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Förkylningsvirus klaras sig fint mot handspriten. Du kan antingen använda vattenbaserad handdesinfektion eller lära dig mer om handtvål.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Tvålen är viktig. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

handsprit

Det är onödigt att köpa hem handsprit. basala hygienrutiner Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Vanlig tvål är ingen match mot virus.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Kom ihåg att alkohol som känns starkt inte alltid är bästa vapnet mot coronavirus. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Särskilt när du vill desinficera dina händer flera gånger om dagen. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Har du ytdesinfektion hemma?

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. Handtag kan för smittan vidare. Försök att öppna dörren med ärmen istället. Prova att använda handskar.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Då får du ett säkrare hem.