Nästa gång du behöver handtvätt kan du använda handtvål

Handhygien är av extra stor betydelse just nu. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Många tror felaktigt att handsprit skyddar mot coronaviruset. Lagren av handsprit tömdes snabbt. Det ironiska är att det inte alls är säkert att det fungerar perfekt med handsprit mot virus.

Sprit biter inte ens mot några av våra vanligaste åkommor. Sikta på att bruka en bra handtvätt istället. Det är fakta som inte har förändrats bara för coronaviruset.

Håll dig skyddad med handtvål

handsprit

Genom att använda en antibakteriell tvål dödar du smittan snabbt och enkelt. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

Du vet väl hur du ska göra för att praktisera en korrekt handtvätt? Använd en bra tvål och tvätta händerna i 20 sekunder. Därefter ska du skölja noga.

Nu måste du tvätta händerna mer frekvent. Se till att ha handtvål på toaletten. Använd den också när du kommer hem. Ha tvål i de rum där du vistas ofta. Då blir det lättare att komma ihåg.

När får du smitta på dina händer?

Det är viktigt att försöka att besvara den frågan när man ska välja desificeringsmetod. antibakteriell spray Handtvål är inte allt.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Det här är minst lika viktigt som bra handdesinfektionsmedel. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Du kan bli smittad av andra. Det är viktigt att regelbundet använda handtvål som handtvätt.

Alla måste hjälpa till

Om vi har en handtvål hemma som inte används så faller hela rutinen för handtvätt. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Hemma och på jobbet.