Så gör du för att desinficera med ytdesinfektion

Just nu känner sig många oroliga. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Var noga när du desinficera

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Det kan verka som en bra metod för desinfektion men det är det inte. Men det är inte säkert att desinfektionssprit fungerar mot alla bakterier och virus.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Du kommer inte undan handtvätten. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Du måste tvätta ofta. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Gör det inte bara om du har symtom. Det är viktigt att använda tvål. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

Du måste också tänka på ytdesinfektion

Du kommer inte undan bakterierna. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Då får man en bra spridning av dödande spray. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Glöm bort apotekens handsprit. Om du vill ha ett bra skydd kan du även prova en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Du bör alltid ha bra antiseptiska tvålar hemma. Detta måste du ha hemma. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

handsprit

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.