Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Det ger dig ett bra virusskydd.

alcogel

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

Coronaviruset likställdes inledningsvis med influensa. De som blickade söderut och såg vad som hände i Italien insåg dock att det var fråga om något mycket allvarligare.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Fall inte för handspritens lockelser. handsprit apoteket Men det här är inte helt sant. Handsprit är inte alltid en säker produkt. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Bakterier och virus är inte allt. Handsprit kan torka ut din hy. Det kan vi inte rekommendera. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Använd det till dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.