Bjud på sockerdricka vid nästa kalas

Var förberedd när gästerna kommer. Då är det viktigt att det finns drycker som passar alla. Sockerdricka är någonting som de flesta gillar. Det är en utmärkt dryck att servera i bålet.

Sockerdricka är ett säkert kort

sodavatten

Sockerdricka är det naturliga valet för läsk. Det är klassiskt svenskt. Moderna versioner är lite lättsammare än det som en gång tillagades på svenska gårdar.

Både barn och vuxna tycker om smaken. Det är en lättsam dryck. Om du köper på flaska kanske den blir lite för söt. Den variant som du gör kan ha mindre socker.

Du kan göra egen läsk med Aromhusets läskkoncentrat som innehåller mycket mindre socker än vanlig läsk. Eller Aromhuset helt sockerfria serie, där finns sockerfri sockerdricka. Du hittar dem hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

I butiken säljs läsk men du kan köpa koncentrat

Om du har en läskmaskin så kan du snabbt göra sockerdricka. Den rätta smaken är vad som behövs. Det här är bra om du vill styra över hur sött det blir. Det kan vara bra om du ska använda den i bålet.

Det är korsningen av päron och citron som ger den unika smaken i sockerdricka. Många kommer nog ihåg Saturnus sockerdricka. Den används idag i Aromhusets sockerdricka läskkoncentrat

Läsken får inte ta över i bålet. Då är det inte så dumt att välja att använda lite mindre läskkoncentrat då du gör din egen läsk. Det resterande är inga konstigheter. Kom ihåg att inga barn ska dricka från ett bål som även innehåller alkohol!

Dricker du mycket mineralvatten?

Vissa varnar ju för sockerkonsumtionen. Det finns andra sätt.

Om det bara är smaken det handlar om så kan man köpa Aromhusets essenser med 80 % mindre socker.

Aromhuset motto är “som det skall smaka” och de är idag bäst på läskkoncentrat.

Mineralvatten som smaksätts är inte farligt. bordsvattenarom Socker behöver heller inte vara farligt. Det beror på hur du konsumerar det. Den som inte äter socker känner smaker bättre.

Så serverar du bäst

Det handlar om hur du lägger upp det. Butiksläsk kan se proffsig ut. Men det kan fortfarande se mycket inbjudande ut. Använd dina finaste glas vid servering.

Du kan chansa att hälla upp i större tillbringare också. Prova dig fram. Piffa till det.

Skär ner en bit extra citron. Våga vara vild i smakkombinationerna. Att våga piffa till det med vågade smaker livar alltid upp den klassiska sockerdrickan.