Det ska du tänka på när du tillverkar tabletter i samma tablettmaskin

När det gäller verkstäder kan man använda samma maskin flera gånger. Men när man tillverkar spik så har man inte riktigt samma tanke på hur olika material påverkar varandra som då man tillverkar tabletter.

Tabletterna som ska användas som medicin kan ju blandas om små delar av tidigare tablettproduktion överförs till en ny tablettproduktion. Man får inte blanda flera ingredienser i samma tablettmaskin.

Tänk på detta när du ska tillverka tabletter

Innan du börjar din tillverkning av tabletter måste du ha rena ytor. Större produktioner kräver oftast en minutiös planering.

Är det något material som fattas? Innan du börjar måste du se till att tablettmaskinEN som du använder är fri från rester. Det är viktigt att allt är rent.

Hantera endast ett material i taget. Det minskar riskerna. Producera inte mer än vad du behöver. Det är för att utesluta att du blandar ihop tabletterna.

Det är viktigt att hålla på hygienen, tvätta även de maskiner som inte använts. Om du följer GMP kommer du att nå bättre resultat. Det eliminerar misstag. Du kan journalföra det också.

Använd detta under produktionen

De verktyg som ska användas i tillverkningen av tabletter måste självklart vara rena. Människor som är med i tillverkningsprocessen är också verktyg. Kläder som bärs ska vara väl anpassade till jobbet.

Linne är ett bra material som inte fäller och som är lätt att hålla rent. Det är också bra att se till att de som jobbar med en tablettmaskin är väl klädda. Kroppsdelar bör täckas av arbetskläderna. Dessutom så ska man införa en rutin där händer hela tiden tvättas. Det minskar spridningen av virus.

När man är klar slänger man bara in kläderna i tvättmaskinen. Om du ska producera fler tabletter kan du byta kläder. Om du inte kan tvätta. Vissa tvättmedel blir kvar på kläderna.

Glöm inte bort att skydda dig vid produktionen. Du måste kunna manövrera fingrarna på ett bra sätt. De skyddar dig och tabletterna.

Tänk på att använda rätt skor. tablett tillverkningen
Men det har inget att göra med tablettmaskinEN i sig. Det finns skor som är enklare att hålla rena och som inte exponerar tår och resten av foten.

Droger som är känsliga

dragerad

Vissa preparat är extra känsliga vid själva överföringen. Om det är så att man gör tabletter med antibiotika, cytotoxic, beta laktum eller hormoner så är det tal om levande mikroorganismer. Dessa måste hanteras med skyddande utrustning.