En ejektorflaska hjälper dig att bli av med mossan

Många vill inte ha mossa i sin trädgård. Man vill ju inte gärna ha den i sin trädgård och med en ejektorflaska så har är lösningen nära.

Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo fixar biffen för det mesta. Med medlet får gräset chans att leva igen. Om man bara har tålamod och rätt utrustning så går det fint.

gödningsspridare

Så fungerar en ejektorflaska

Det fungerar som en sprinkler. När man väl kopplat in vattenslangen så kan man börja behandla gräsmattan. En vanlig spridarramp kan inte mäta sig med detta.

Dunken har en funktion som gör att blandningen sker automatiskt och det är mycket praktiskt. Det är bara att koppla till slangen och sedan ge sig ut på promenad över gräset med tryckspruta för att spraya med lösningen.

Om man har mossa på taket så kanske Takrent passar bättre.

Om man vill så kan man använda GTI och Takrent Turbo på taket. Man får en särskild takblandning för detta. Men man får jobba lite annorlunda.

För det första så bör man skrapa bort den mossa som man ser på taket med en skrapa. Sedan kan man spola med vatten för att få bort lösa bitar. Om det fastnar i rännan får man göra rent den.

Tak GTI tar bort det sista. När man låtit medlet verka ett tag så är taket mossfritt.

Det finns en plan B också. Spruta på rikligt med Bensaltensid eller Takrent Turbo. spridare gräsmatta Låt det sedan regna bort, det tar några månader.

Spara alltid den tomma ejektorflaskan eller dunken. Flaskan kan återvinnas. Blanda själv järnsulfat, 288 gram järnsulfat till en liter blandning. 15 kg järnsulfat är billigare än Mossa GTI. Till tak kan du använda Bensaltensid.

Det bästa är om du köper din ejektorflaskor online.

Hos allt-fraktfritt.seHos dem kan du köpa Fulstopp. Med gratis frakt så klart.De har också egna mossmedel under andra namn.

Då är billigare för man beställer direkt från tillverkaren. De medlen brukar dessutom vara starkare. Om man har för lågt vattentryck blir blandningen fel. Om man har starkare blandning så funkar det ändå.

Gör det själv eller få professionell hjälp

Man ska kunna gör jobbet själv med en ejektorflaska. Om man ska behandla tak så tar det ju lite längre tid. För Takbehandling alltid ett munskydd, takmedlen har bensalkonklorid som aktiv ingrediens och den är starkt irriterande i halsen samt gör blad på växter vita (plasta över vid behov).

Man kan ju ta in hjälp av familjen men man kan göra det själv också. Om man tar in professionell hjälp så blir det ju ännu dyrare.

Man får helt enkelt avgöra hur mycket tid och pengar man vill lägga på projektet. Man måste ju ändå ta bort mossan.