Finns det preparat som fungerar mot coronavirus?

Än finns inget vaccin mot corona men det kan finnas andra produkter mot coronavirus. Några enkla medel finns det ändå. En god handhygien är viktigt.

Vet du hur du ska tvätta händerna på bästa sätt?

Man har pratat länge om hur man ska lösa coronavirus. Många väljer att köpa hem antibakteriell tvål. Tvålen måste få verka länge.

Många väljer att kombinera antibakteriell tvål med en spray. För ett bra resultat så måste du tvätta händerna i minst 20 sekunder. Därefter är det bara att spola av händerna. Den bakteriedödande tvålen ersätter handspriten.

Torka händerna på en ren handduk. Under en pandemi kan det vara klokt att använda engångsservetter för att torka händerna även hemma. Men handdukar går också bra.

Coronavirus kan även finnas på jobbet

Du måste tvätta av alla ytor. Virus sprids lätt till våra dörrhandtag. Om man samlas kring badrummen kan det vara extra aktuellt.

Plastade ytor gör att coronavirus kan överleva längre. Man måste hålla smittan borta längre. En antibakteriell spray för ytdesinfektion kan hjälpa. Smidigare blir det inte.

antibakteriell

På så sätt håller du ytorna rena. Många använder sprayen på frukt. Handsprit är inte bättre produkter mot coronavirus.

Immunförsvaret och sunt förnuft

C-vitamin har bevisat goda effekter på vårt immunförsvar. Preparatet finns även som pulver.
Det räcker med 1 gram. Medlet börjar dock verka tidigare. Rekommendationerna skiljer sig åt beroende på vem man frågar.

I Sverige har man förbjudit kolloidalt silver som kosttillskott men i USA kör man på som vanligt. desinfektionsmedel spray Man vet inte om det fungerar. Annika Dahlkvist skriver mycket i ämnet.
Hon rekommenderar att spraya kolloidalt silver på livsmedel. Då dör virusen. IONplus säljer som smör.

Många lyssnar till TV experten Anders Tegnell. Skolorna kan inte följa alla rekommendationer. Prova att hosta i armhålan.
Nu vet man att coronaviruset kan leva mycket länge. Anders Tegnell sa det för ett decennium sedan. Näsdukar och servetter är bra att ha. Vi har gett dig några exempel. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Du kan läsa mer på https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/.

Bland produkter mot coronavirus finner vi förstås handskar och ansiktsmasker. Handskarna är bra att ha och dessa kan du till exempel använda då du går och handlar. Det är viktigt att de är täta mot virus. Rör inte vid ansiktet. Då gör den ingen nytta eftersom coronavirus kan ta sig in i din kropp på detta vis.

Maskerna måste vara av rätt kvalitet. Den enklare typen som de flesta har fått tag i har inte tillräckligt finmaskiga hål för att hålla coronavirus ute. De produkterna är lika effektiva som en halsduk.

Var försiktig med hur du använder dina händer i dessa tider. Om du använder en bra handdesinfektion så har du vunnit mycket. Så länge som du tvättar händerna.