Ge ert hem hemtrevnad

Det är enkelt att med lätta medel som aromatiska oljor få ett hem att kännas mycket trivsammare samt välkomnande. Aromolja kan ge både fantastiska dofter och smaker. Du kanske känner till eteriska oljor från besök hos massageterapeuten som använder dessa för att påverka sinnet på ett positivt och avslappnande sätt med aromaterapi. Aromoljor används inte bara till massage eller att ge goda dofter, de används också för att smaksätta drycker som exempelvis kaffe.

Hur hittar du aromolja samt eteriska oljor som du gillar?

Det är givetvis viktigt att hitta just de oljor vars dofter faller dig på “läppen”. Mandarin- och Limeolja är populära och upplevs av många som fräscha, medan en del tycker de är alldeles för fruktiga. Om mandarinolja är poppis att använda till kolsyrad läsk är eukalyptus och pepparmintsolja populära för deras friska och lite kylande effekter.

aromaterapi

Prova ut vilka dofter som passar dig och snåla inte på att utnyttja dem. Ett utmärkt sätt att använda olika oljor är att ha doftkrus med vatten och några droppar olja som värms upp av ljusen. För att stilla din nyfikenhet kan en webshop som den helsvenska allt-frakfritt bli din skattkammare att hitta rätt oljor.

Dofterna kan man använda på lite olika sätt. Under vintern vill du ha varmt och mysigt med rogivande doft, värme och levande ljus. eteriska oljor köpa Det som passar bäst på vinter kanske inte passar alls på varma sommarkvällar.

Inte bara dofter är möjliga, prova att göra din egen munspray med exempelvis några droppar pepparmintolja i vatten. Glöm aldrig att skaka ordentligt. Du behöver inte nöja dig med smaken eller doften från bara en olja, blanda olika och skapa egna favoriter.

Tips: Engagera familjen i att experimentera olika dofter för olika rum i hemmet. Kanske inte så aktuellt – får vi hoppas – Om du tar lite aromolja bakom öronen och halsen vid hårkanten så skyddar du dej och de dina från löss. Löss tycker inte om den doft vi tycker om så de håller sig borta.

Släpp fantasin fri och mixa lite olika oljor i ditt kaffe eller erat kolsyrade vatten.

Trött på ditt gamla vanliga kaffe? Prova att ge det en ny fräsch smak med en droppe aromolja. Om du känner för lite nya smaker på ditt kaffe eller kolsyrade vatten kommer du upptäcka en helt ny värld.

Brygg ditt kaffe som vanligt och tillsätt sedan en smak som du tror kommer att passa. En droppe eukalyptusolja i kaffemuggen ger dig en doft av himmelen. Visste du att du inte behöver åka hela vägen till Gränna för att njuta av en polkagris? Pepparmintolja fixar det. Glöm inte bort att prova en mix av flera sorter aromolja. Närmare gratis än så här kan du knappast komma.

Är din arbetskamrat nere och lite hängig? Mixa en god kopp kaffe med godissmak och rädda hens dag. Polkagrissmak på ditt kaffe med hjälp av lite pepparmintolja ger dig inte bara smaken utan fixar en frisk andedräkt också.

Du vet antagligen vilken typ av smak du tycker om men här är det inte så dumt att våga lite mer. En droppe av den oljan blandat med en droppe av en ny aromolja skapar något helt nytt. En eller ett par droppar aromolja kostar nästan ingenting. Det är inte enbart olika oljor som är favoriter i din familj, tänk på att ni ska kunna blanda och upptäcka nya smaker.