Gör egna såpbubblor med glycerol

Det är enkelt. För att göra stora bubblor krävs glycerol, diskmedel, vatten och lite socker. Då har man det som krävs.

Såpbubblor är riktigt roliga att hålla på med.

När man letar efter bra aktiviteter så glömmer man ofta det där med såpbubblorna, men faktum är att det här är en av de bästa lekar man kan hitta på då man ska samlas ett gäng stora och små. Det finns många olika recept online men grundreceptet är alltid glycerin, vatten och diskmedel.

Det brukar även rekommenderas att man häller i lite socker för att få rätt konsistens på bubblorna. Med den här typen av lösning så kan man få riktigt stora bubblor och det blir ju bra mycket billigare att blanda själv då man inte kan jämföra glycerin pris med vad det kostar att köpa färdigt såpbubbelmedel.

Var hittar jag glycerin?

Om man har bråttom så kan man ju köpa direkt i handeln. Du kan inte göra så fina bubblor av vanlig flytande tvål.

Bäst är att handla online på tex. allt-fraktfritt.Om du vill ha glycerol då ska du kika hos allt-frakfritt.se glycerin köpa Bunkra upp med rätt varor så att du inte blir utan.

Är glycerin säkert?

vegetabilisk

Hur använder jag flytande tvål säkert? Jadå, absolut. Samma sak gäller för glycerin. Man ska ju inte äta det. Glycerin används ju i livsmedel.

Det är inte farligt. De hemmagjorda bubblorna är helt säkra.

Hur fungerar glycerinlösningen?

För att få riktig stora såpbubblor så måste man ha ett bra verktyg. Man kan till exempel göra en ram av pinnar och snören. Om du vill fördjupa dig kan du göra det online.

Gör gärna olika verktyg och byt fram och tillbaka. Det funkar klar bäst utomhus.