Hur vet jag att handdesinfektion verkligen skyddar mig?

Det är svårt att komma undan det nya viruset. Att du vill hålla dina händer rena när du vet att det finns något som heter coronavirus är inte konstigt. Är handdesinfektion tillräckligt?

Den frågan hör man ställas då och då. Den som blir sjuk kan bli allvarligt drabbad. Sjukvårdssystemet jobbar på högvarv just nu. HANDSPRIT hjälper oftast inte mot VIRUS.

handsprit

Prova att köpa tvålar istället för handdesinfektion handsprit mot virus

Det är ingen vits med att köa flera dagar för att köpa handsprit. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Vissa bakterier överlever en spritning. Influensavirus överlever handspriten.

desinfektion

Dessa klarar sig och man kan bli smittad. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. Har du provat Forte eller Smittstopp än?

Du bör välja en bra tvål istället för handsprit mot virus. Handtvätt med vanlig tvål är för det mesta effektivare mot smitta eftersom du gnuggar händerna med tvålen längre än vad du gör med desinfektionssprit som snabbt torkar bort från dina händer.

Det är enkelt att desinficera ytor

En nyckel till god desinfektion med handtvätt med handtvål är att förstå hur den ska användas på rätt sätt. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

Använd alltid en antiseptisk tvål. Gör det hela tiden. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Handtag och möbler i ditt hem behöver också ytdesinfektion

Vill du ha ett virusskydd av rang så måste du tvätta händerna ofta. handtvätt Se till att även handtagen följer samma renlighetsrutin. Inget bra med andra ord.

Den antibakteriell sprayen hjälper dig på traven. Bruka sprayen där du tycker att det behövs.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Det minskar risken för smitta via objekt. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Sprayen löser det problemet.

Arbeta in en rutin för handdesinfektion

Ett enkelt sätt är att köpa en bra bakteriedödande tvål. Då har du gjort handsprit virus verkningslöst. En vattenbaserad handdesinfektion gör sedan arsenalen komplett.