Kan man skydda sig mot coronavirus på jobbet?

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Alla lovar guld och gröna skogar och det är inte säkert att det fungerar.

Om du vill ha ett skydd mot coronavirus ska du inte välja handsprit.

handtvål

Det är en missuppfattning att handsprit är det bästa medlet för handdesinfektion. Därför tog alla handsprit slut. Vanlig handtvätt fungerar lika bra.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Handspriten kan inte hantera några av våra mest vanliga virus.

Du kan få torr hud av handsprit. Handspriten rensar allt från huden. Många virus överlever spriten och nu finns inga bakterier som angriper dem.

Vad som är mycket värre är att alkohol torkar ut händerna. Fettet löses upp. Då kan du få sår och hudproblem. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Den katjoniska handspriten är mycket mildare mot din hy.

Hoppa över handspriten och köp en bra bakteriedödande tvål istället. En antiseptisk tvål, som tex. Om du vill ta död på corona så ska du använda Smittstopp.

Använd en bakteriedödande tvål

Arbeta in rutiner för handtvätt. Alla kanske inte har samma rutiner för handtvätt som du har. Man vill ju inte tjata om pandemin hela tiden.

Ställ gärna ut behållare med bakteriedödande tvål. ytdesinfektion spray Om alla hjälps åt så kan vi klara av det.

Har du använt antibakteriell spray för ytdesinfektion?

Tänk på hur du kan få rätt skydd mot coronavirus, börja gärna med en handtvål. coronaviruset är flyktigt och sprids med vinden. Var extra uppmärksam när du är på jobbet.

En antibakteriell spray kan användas överallt. Om du gör det till en rutin tänker du inte på att du gör det. En bakteriedödande spray är enkel att ta med och att använda.

Antibakteriell handdesinfektion finns även som spray. Det ger ett extra skydd om du måste ta i ytor som kan ha både bakterier och virus. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.