Många vill ha handsprit på apoteket just nu därför kan det vara brist på desinfektionssprit just nu

När fler och fler svenskar insåg att Europa hade drabbats av en pandemi som inte tycktes bry sig om gränser eller språk blev det panik. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Man har kunnat visa att handsprit inte hjälper mot det nya viruset.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. På senare tid har många blivit besvikna när man har märkt att desinfektionssprit inte har fungerat.

ytdesinfektion

Då kan det vara mycket bättre att använda en antibakteriell tvål istället. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Man kan ju tycka att det är konstigt att folk köper handsprit i tron att det skyddar. Om du köper en antiseptisk tvål så kan du vara säker på att den verkligen dödar viruset.

Genom att köpa en alkoholfri bakteriedödande desinfektion vet du att den är skonsam mot dig. En katjonisk handdesinfektion ger ett bra skydd.

Det är extra viktigt att tvätta händerna just nu

Bor du i singelhushåll så är du mindre utsatt. Gardera med antibakteriell tvål och spray.

Om du har barn är det en annan sak. Skolan är en vanlig plats för bakterier och virus, det är lätt att bli smittad. Tänk efter före. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Ta inte ytterkläderna med in. Då kan du vara säker på att smittan stannar ute. Du kan använda kolloidalt silver på kläder som har varit ute.

När sprayen har torkat kan den ätas, därför kan den användas på livsmedel. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. IONplus och Holistic är bäst.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Med ytdesinfektion kan du säkra att saker som du köper i butiken inte kommer in i ditt hem med smitta. Har du en balkong kan du ta ut alla kassar dit och sedan desinficera varorna innan de plockas in i köket.

Alla måste hålla samma rutiner. Se till att du inte får slut på handtvål. Tänk inte bara på badrummet. Ett kök måste ha en bra tvål. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!