Med askorbinsyra som är C-vitamin så mår vi avsevärt bättre

Den som ej hört talas om askorbinsyra vet förmodligen likväl vad C-vitamin är för något. Dessa två saker som är samma sak krävs för att vi ska må bra. Askorbinsyran är en antioxidant och en organisk syra. Den är emellertid icke detsamma som citronsyra.

Den som har god koll på vitaminer vet att C-vitaminet är fantastiskt viktigt. Främst har det antioxidativ verkan på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Bra tillskott ger samma fördelar som när man till exempel äter frukt såsom apelsiner samt äpplen.

Vad vet du om askorbinsyra?

Mycket fakta om askorbinsyra finns att tillgå. I det svenska språket har ordet funnits sedan 1940-talet även om många väljer att säga C-vitamin. Brist på C-vitamin kan dessvärre medföra farliga sjukdomar och skörbjugg. för mycket c vitamin För att vår hy ska ha möjlighet att bygga upp kollagen krävs askorbinsyran.

Många tänker eventuellt C-vitamin förkylning, men det är icke så enkelt att man kan använda sig av denna syra för att snabbt bli av med snuva. Även om C-vitamin verkar positivt då och då så är det sällan det ger mirakeleffekter.

Mat som består av askorbinsyra bör inte värmas upp flera gånger därför att ämnet då bryts ner. Det kan nämligen vara klokt att ej värma upp mat alltför otaliga gånger ifall man vill få ut mesta möjliga hälsa av den.

Om du har problem med grönt hår så kan du askorbinsyra införskaffa för att bleka det till vanlig färg igen. Detta brukar kunna skänka utmärkt resultat.

Man kan ej leva utan C-vitamin men det finns även faror

Det är farligt att icke få i sig nog med vitamin C. Skörbjuggen är icke vanligt förekommande i Sverige där vi trots allt har god tillgång till frukt såväl som till matvaror som har tillsatser av viktiga vitaminer. Men brist kan likväl medföra att man mår sämre och till att kroppen ej funkar så bra som den borde så det är inget man vill riskera.

Överskott försvinner fort med urinen eftersom syran är vattenlöslig, även ifall man ska vara försiktig. För mycket C-vitamin kan till exempel öka risken för njursten. Men då ska man komma ihåg att det rör sig om kopiösa mängder och icke om en frukt för mycket om dagen.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppkomma en farlig reaktion mellan askorbinsyra samt e 211 som är natriumbensonat. Läsk som kombinerar dessa två ämnen bör man helst undvika. Fortfarande så forskas det avsevärt kring C-vitamin och allting pekar på C-vitamin är livsviktigt.

köpa

Inhandla askorbinsyran genom nätet eller I fysisk butik

Nu för tiden kan man köpa askorbinsyra I vanliga matbutiker. Den finns i hyllan med kryddor. Det tycks som att enormt många föredrar att intaga pulvret oralt.