Nu kan du brygga öl hemma

Att brygga eget öl hemma är både kul och utmanande på samma gång.

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret precis då man behöver det som mest?

God förberedelse är a och o för all typ av hembryggning

Att brygga kräver förberedelse. Vad man ska brygga spelar ingen roll. Om man inte vet vad man gör så kan det gå illa.

Gå alltså igenom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska ske.

Brygga öl med bryggsocker eller enbart med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men du tjänar ingenting på att köpa dextros direkt. Köp hem de rätta grejorna först.

Med sockret kommer också alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. För att maximera alkoholen häller man i sockret sist.

De finns ju de som föredrar malt också. bryggsocker billigt Om man häller på för mycket kan man få för mycket alkohol istället.

Sockret kan göra ölet tunt också. Om man provar sig fram minskar riskerna.

druvsocker

Handla dextrosen online för bästa pris

Köp alla ingredienser innan du börjar brygga. På nätet finns allt som du behöver. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Gör i ordning allt före.

När du ändå är på nätet så kan du också få en hel del tips och råd från folk i forum som också brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.